Punajuuripeltileipä ja pestolevite

90
10
Punajuuripeltileipä ja pestolevite

Tällä ohjeella valmistat suuret palat peltileipää, puolittamalla ohjeen leipä riittää lounaspöydän lisäkeleipänä. Ohjetta on helppo varioida erilaisilla juuresmehuilla ja levitettä erilaisilla mausteilla.


Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,160 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Ainekset:

(10)
Annoskoko: 0,160 kg
0,500
l
vettä
0,200
l
punajuurimehua tai etikkapunajuurien lientä
0,010
kg
kuivahiivaa
0,800
kg
vehnäjauhoja
0,005
kg
suolaa
0,100
l
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
voiteluun Keiju Vuokasprayta
0,100
kg
etikkapunajuuria
0,050
l
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä

Pestolevite:

(10)
Annoskoko: 0,160 kg
0,150
kg
Keiju Catering 1 kg margariinia
0,050
kg
vihreää pestoa

Valmistusohje

Lämmitä vesi-punajuuriliemiseos kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kuivahiiva. Sekoita. Lisää vehnäjauho ja suola ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää viimeisenä joukkoon öljy. Kohota taikinaa 30 minuuttia.

Voitele ½ GN-vuoka vuokraspraylla ja lisää pohjalle leivinpaperi. Kaada kohonnut taikina vuokaan ja kohota vielä 20 min. Lisää taikinan pinnalle siivutettuja punajuuria ja yrttiöljyä.
Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Kuutioi margariini ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita pesto tasaisesti joukkoon ja tarjoile heti punajuuripeltileivän kanssa.