Punajuuripeltileipä ja pestolevite
Tällä ohjeella valmistat suuret palat peltileipää, puolittamalla ohjeen leipä riittää lounaspöydän lisäkeleipänä. Ohjetta on helppo varioida erilaisilla juuresmehuilla ja levitettä erilaisilla mausteilla.
Ainekset:(10) Annoskoko: 0,160 kg |
|
0,500 l
|
vettä
|
0,200 l
|
punajuurimehua tai etikkapunajuurien lientä
|
0,010 kg
|
kuivahiivaa
|
0,800 kg
|
vehnäjauhoja
|
0,005 kg
|
suolaa
|
0,100 l
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
voiteluun Keiju Vuokasprayta
|
|
0,100 kg
|
etikkapunajuuria
|
0,050 l
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
Pestolevite:(10) Annoskoko: 0,160 kg |
|
0,150 kg
|
Keiju Catering 1 kg margariinia
|
0,050 kg
|
vihreää pestoa
|
Valmistusohje
Lämmitä vesi-punajuuriliemiseos kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kuivahiiva. Sekoita. Lisää vehnäjauho ja suola ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää viimeisenä joukkoon öljy. Kohota taikinaa 30 minuuttia.
Voitele ½ GN-vuoka vuokraspraylla ja lisää pohjalle leivinpaperi. Kaada kohonnut taikina vuokaan ja kohota vielä 20 min. Lisää taikinan pinnalle siivutettuja punajuuria ja yrttiöljyä.
Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Kuutioi margariini ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita pesto tasaisesti joukkoon ja tarjoile heti punajuuripeltileivän kanssa.