Pähkinäinen kaura-omenapaistos

30 min
30
Pähkinäinen kaura-omenapaistos

Pähkinäinen kaura-omenapaistos on helppo ja herkullinen jälkiruoka syksyn sesonkiin. Se valmistuu Keijun Catering margariinista. Vaahterasiirappi ja pekaanipähkinät tuovat perinteiseen herkkuun pientä extraa.


Annosten määrä: 30 Annosta
Annoskoko:
0,120 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Raaka-aineet

(30)
Annoskoko: 0,120 kg
2,000
kg
punaista omenaa
0,200
kg
ruokokidesokeria
0,400
kg
pekaanipähkinää
0,400
kg
Keiju Catering margariinia
0,400
kg
kaurahiutaleita
0,400
kg
sokeria
0,060
kg
vaahterasiirappia

Vaniljakastike

(30)
Annoskoko: 0,120 kg
0,500
kg
laktoositonta kermaa
0,500
kg
laktoositonta maitoa
0,200
kg
keltuaista
0,150
kg
sokeria
3
kpl
vaniljatankoa
3
kpl
kanelitankoa

Valmistusohje

Viipaloi omenat ja poista siemenkodat. Sokeroi omenat ja murskatut pähkinät ruokokidesokerilla ja laita vuokaan. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia niin, että omenat hieman kypsyvät ja sokeri karamellisoituu.

Sekoita yleiskoneessa huoneenlämpöinen margariini, kaurahiutaleet ja sokeri. Pirskottele hieman kypsyneiden omenoiden päälle vaahterasiirappi sekä kaura-crumble.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes omenat ovat kypsiä ja crumble päällä ruskistunut.

Sekoita kattilassa kerma, maito, keltuaiset ja sokeri. Halkaise vanilja tangot ja kaavi kattilaan siemenet. Lisää kattilaan myös kanelitangot. Kypsennä massa 83 asteeseen miedolla lämmöllä. Siivilöi. Tarjoile kaura-omenapaistos vaniljakastikkeen kera.