Paahdettu perunasalaatti dijonmajoneesikastikkeella
Ruokaisa salaatti valmistuu paahdetuista perunoista. Raikkautta salaattiin tuovat tuoreet yrtit ja sitruuna-basilikaöljy. Paahdetun perunasalaatin kastike maustetaan vahvalla sinapilla.
Ainekset:(10) Annoskoko: 0,240 kg |
|
1,500 kg
|
ohutkuorista perunaa
|
0,150 l
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
0,200 kg
|
vihreitä linssejä
|
0,100 kg
|
tuoretta pinaattia
|
0,050 kg
|
ruohosipulia
|
0,050 l
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
0,003 kg
|
suolaa
|
0,004 kg
|
mustapippuria
|
Kastike:(10) Annoskoko: 0,240 kg |
|
0,300 kg
|
Keiju 3 kg Kevytmajoneesia
|
0,050 l
|
vahvaa sinappia
|
0,100 l
|
omenamehua
|
0,002 kg
|
mustapippuria
|
Valmistusohje
Pese perunat huolellisesti ja leikkaa muutamaan osaan. Levitä 1/1 GN-pakkiin ja lisää pinnalle yrttiöljy. Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Keitä linssit napakaksi. Jäähdytä perunat ja linssit ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon tuore pinaatti ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta yrttiöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile perunasalaatti kastikkeen kera.