Linssi-papukeitto, leipäkrutongit ja chiliaioli



Lämmittävä linssi-papukeitto sopii kevyeksi lounaaksi tai alkuruokakeitoksi. Keiton kanssa tarjotaan leivästä siivutettuja ja rapeaksi paistettuja krutonkeja sekä chiliaiolia.
Ainekset:(10) Annoskoko: 0,330 kg |
|
0,050 l
|
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
0,100 kg
|
sipulia
|
0,010 kg
|
valkosipulia
|
0,003 kg
|
kurkumaa
|
0,003 kg
|
inkiväärijauhetta
|
0,005 kg
|
suolaa
|
1,000 kg
|
tomaattimurskaa
|
1,500 l
|
kasvislientä
|
0,300 kg
|
punaisia linssejä
|
0,500 kg
|
esikeitettyjä kidneypapuja
|
Krutongit(10) Annoskoko: 0,330 kg |
|
0,100 kg
|
patonkia
|
0,100 l
|
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
0,003 kg
|
suolaa
|
Aioli(10) Annoskoko: 0,330 kg |
|
0,200 kg
|
Keiju 3 kg Kevytmajoneesia
|
0,020 kg
|
chilitahnaa
|
0,010 kg
|
Valkosipulimurskaa
|
0,00 2 kg
|
suolaa
|
Valmistusohje
Kuullota hienonnettua sipulia, valkosipulia ja mausteita yrttiöljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Huuhdo linssit huolellisesti ja lisää joukkoon. Hauduta keittoa noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon esikeitetyt kidneypavut.
Siivuta patonki mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Sivele pinnalle yrttiöljyä ja mausta suolalla. Paista siivut rapeiksi krutongeiksi 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.
Sekoita majoneesin joukkoon, chilitahna, valkosipulimurska ja suola. Tarjoa keiton ja krutonkien lisänä.