Valkosipulifocaccia

15 min + kohotus
40
Valkosipulifocaccia

Focaccia on perinteiseen leipäpöydän klassikko, joka syntyy pitkällä kohotusajalla. Siihen saa lisää makua Keijun tomaatti, valkosipuli ja basilika yrttiöljyllä.


Annosten määrä: 40 Annosta
Annoskoko:
0,032 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Raaka-aineet

(40 )
Annoskoko: 0,032 kg
0,500
kg
vettä
0,050
kg
hiivaa
0,040
kg
sokeria
0,090
kg
Keiju tomaatti, valkosipuli ja basilika yrttiöljyä
0,850
kg
vehnäjauhoja
0,015
kg
suolaa

Pinnalle ennen paistoa

(40 )
Annoskoko: 0,032 kg
0,050
kg
Keiju tomaatti, valkosipuli ja basilika yrttiöljyä
0,008
kg
sormisuolaa

Pinnalle paiston jälkeen

(40 )
Annoskoko: 0,032 kg
0,100
kg
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Sekoita yleiskoneessa keskenään kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri ja öljy. Lisää vehnäjauhot kolmessa erässä koko ajan yleiskoneessa vaivaten. Lisää lopuksi suola ja vaivaa 15 minuuttia. Jos taikina edelleen tarttuu reunoihin lisää jauhoja. Kaada taikina pöydälle ja muotoile levyksi. Asettele leivinpaperilla vuorattuun metalliseen 1/1 GN vuokaan. Peitä kelmulla ja anna kohota kylmässä yön yli.

Painele kohonneeseen taikinaan reikiä ja pirskottele pinnalle yrttiöljyä sekä sormisuolaa. Paista uunissa 210 asteessa noin 20 minuuttia. Viimeistele valkosipulifocaccia tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.

vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä