Linssi-papukeitto, leipäkrutongit ja chiliaioli

60
10
Linssi-papukeitto, leipäkrutongit ja chiliaioli

Lämmittävä linssi-papukeitto sopii kevyeksi lounaaksi tai alkuruokakeitoksi. Keiton kanssa tarjotaan leivästä siivutettuja ja rapeaksi paistettuja krutonkeja sekä chiliaiolia.


Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,330 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Ainekset:

(10)
Annoskoko: 0,330 kg
0,050
l
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
0,100
kg
sipulia
0,010
kg
valkosipulia
0,003
kg
kurkumaa
0,003
kg
inkiväärijauhetta
0,005
kg
suolaa
1,000
kg
tomaattimurskaa
1,500
l
kasvislientä
0,300
kg
punaisia linssejä
0,500
kg
esikeitettyjä kidneypapuja

Krutongit

(10)
Annoskoko: 0,330 kg
0,100
kg
patonkia
0,100
l
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
0,003
kg
suolaa

Aioli

(10)
Annoskoko: 0,330 kg
0,200
kg
Keiju 3 kg Kevytmajoneesia
0,020
kg
chilitahnaa
0,010
kg
Valkosipulimurskaa
0,00 2
kg
suolaa

Valmistusohje

Kuullota hienonnettua sipulia, valkosipulia ja mausteita yrttiöljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Huuhdo linssit huolellisesti ja lisää joukkoon. Hauduta keittoa noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon esikeitetyt kidneypavut.

Siivuta patonki mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Sivele pinnalle yrttiöljyä ja mausta suolalla. Paista siivut rapeiksi krutongeiksi 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.

Sekoita majoneesin joukkoon, chilitahna, valkosipulimurska ja suola. Tarjoa keiton ja krutonkien lisänä.

Jaa tai tulosta resepti
FacebookWhatsAppPinterestTwitterEmailPrint