Rapeat kesäkurpitsapihvit, couscousia ja tsatzikimajoneesi

30
10
Rapeat kesäkurpitsapihvit, couscousia ja tsatzikimajoneesi

Rapeat kesäkurpitsapihvit valmistuvat helposti ja paistuvat ihanan rapeiksi paistoöljyssä. Lisukkeeksi sopii hyvin yrttiöljyllä maustettu couscous ja majoneesiin valmistettu tsatziki.


Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,380 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Tzaziki

(10)
Annoskoko: 0,380 kg
0,200
kg
kurkkua
0,010
kg
Valkosipulimurskaa
0,400
kg
Keiju 3 kg Kevytmajoneesia
0,002
kg
suolaa
0,050
l
sitruunamehua

Kesäkurpitsapihvit

(10)
Annoskoko: 0,380 kg
1,200
kg
kesäkurpitsaa
0,100
l
Keiju chili, tomaatti, basilika yrttiöljyä
0,005
kg
suolaa
0,100
kg
vehnäjauhoja
0,150
kg
kananmunaa
0,100
kg
korppujauhoja
paistamiseen Bunge F8 Paistoöljyä

Couscous

(10)
Annoskoko: 0,380 kg
1,000
l
vettä
0,005
kg
suolaa
0,100
l
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
1,000
l
couscous

Valmistusohje

Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste raasteesta pois siivilässä. Hienonna valkosipuli tai käytä valmista valkosipulimurskaa. Sekoita kurkku ja valkosipuli majoneesin joukkoon ja mausta suolalla sekä sitruunamehulla. Anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua.

Siivuta kesäkurpitsat noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Mausta siivut yrttiöljyllä ja suolalla. Anna maustua vähintään tunti. Valuta ylimääräinen öljy pois siivilässä ja jauhota vehnäjauhoilla. Kasta jauhotetut kurpitsasiivut kananmunaan ja jauhota korppujauhoilla. Paista rapeiksi pihveiksi paistoöljyssä.

Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää joukkoon yrttiöljy. Lisää couscous ja kypsennä kannella peitettynä pois liedeltä muutaman minuutin ajan. Sekoita couscous irtonaiseksi. Tarjoile couscous kesäkurpitsapihvien ja tsatzikin kera.