Rapeat kesäkurpitsapihvit, couscousia ja tsatzikimajoneesi



Rapeat kesäkurpitsapihvit valmistuvat helposti ja paistuvat ihanan rapeiksi paistoöljyssä. Lisukkeeksi sopii hyvin yrttiöljyllä maustettu couscous ja majoneesiin valmistettu tsatziki.
Tzaziki(10) Annoskoko: 0,380 kg |
|
0,200 kg
|
kurkkua
|
0,010 kg
|
Valkosipulimurskaa
|
0,400 kg
|
Keiju 3 kg Kevytmajoneesia
|
0,002 kg
|
suolaa
|
0,050 l
|
sitruunamehua
|
Kesäkurpitsapihvit(10) Annoskoko: 0,380 kg |
|
1,200 kg
|
kesäkurpitsaa
|
0,100 l
|
Keiju chili, tomaatti, basilika yrttiöljyä
|
0,005 kg
|
suolaa
|
0,100 kg
|
vehnäjauhoja
|
0,150 kg
|
kananmunaa
|
0,100 kg
|
korppujauhoja
|
paistamiseen Bunge F8 Paistoöljyä
|
|
Couscous(10) Annoskoko: 0,380 kg |
|
1,000 l
|
vettä
|
0,005 kg
|
suolaa
|
0,100 l
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1,000 l
|
couscous
|
Valmistusohje
Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste raasteesta pois siivilässä. Hienonna valkosipuli tai käytä valmista valkosipulimurskaa. Sekoita kurkku ja valkosipuli majoneesin joukkoon ja mausta suolalla sekä sitruunamehulla. Anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua.
Siivuta kesäkurpitsat noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Mausta siivut yrttiöljyllä ja suolalla. Anna maustua vähintään tunti. Valuta ylimääräinen öljy pois siivilässä ja jauhota vehnäjauhoilla. Kasta jauhotetut kurpitsasiivut kananmunaan ja jauhota korppujauhoilla. Paista rapeiksi pihveiksi paistoöljyssä.
Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää joukkoon yrttiöljy. Lisää couscous ja kypsennä kannella peitettynä pois liedeltä muutaman minuutin ajan. Sekoita couscous irtonaiseksi. Tarjoile couscous kesäkurpitsapihvien ja tsatzikin kera.