Sitruuna-basilikaöljyssä paistettu kuha ja fenkolijogurttisalaatti

1 h
10:lle
Sitruuna-basilikaöljyssä paistettu kuha ja fenkolijogurttisalaatti

Keijun sitruuna & basilika yrttiöljyssä paistettu kuha on rapea ja sisältä mehevä. Raikas fenkolisalaatti on täydellinen lisuke kalalle!


Fenkolijogurttisalaatti

(10:lle)
0,5
kg
fenkolia
0,5
kg
kaalia
0,5
l
turkin jogurttia
0,005
l
hunajaa
0,005
l
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
0,010
kg
fenkolinsiementä
0,005
kg
suolaa
0,1
kg
omenaa
muutama lehti tuoretta minttua

Paistettu kuha

(10:lle)
1,5
kg
kuhafileetä
0,1
l
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
0,010
kg
suolaa
0,25
l
vehnäjauhoa
0,1
kg
kananmunan valkuaista
0,5
l
pankojauhoa
0,25
l
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
Paistopinnoille ripaus suolaa

Valmistusohje

Pese kasvikset huolellisesti. Siivuta fenkoli ja kaali ohuiksi siivuiksi ja lisää kasvisten rapeutta upottamalla ne jääveteen hetkeksi. Sekoita keskenään jogurtti, hunaja, Keiju sitruuna & basilika yrttiöljy, fenkolinsiemenet, suola ja raastettu omena. Valuta kasvisuikaleet siivilässä ja kuivaa tarvittaessa liinalla painellen. Sekoita jogurttikastike kasvisten joukkoon ja lisää lopuksi hienonnettua minttua.

Poista kuhafileestä ruodot ja leikkaa filee muutamaan osaan. Mausta fileepalat Keiju sitruuna& basilika yrttiöljyllä ja suolalla. Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon ja sekoita kevyesti rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon vehnäjauho ja kolmanteen kulhoon pankojauho. Leivitä kuhafileet pyörittämällä ne ensin vehnäjauhossa, sitten valkuaisessa ja tämän jälkeen pankojauhossa. Paista pannulla kuumassa sitruuna-basilikaöljyssä rapeaksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin.

Lisää paistopinnalle vielä ripaus suolaa. Tarjoile paistetut kuhafileet fenkolijogurttisalaatin kera.

 

Jaa tai tulosta resepti
FacebookWhatsAppPinterestTwitterEmailPrint