Aasialainen tofu-nuudeliwokki
Aasialainen tofu-nuudeliwokki tarjotaan rapeiksi paistettujen, pankojauhoilla leivitettyjen tofujen kanssa.
Ainekset:(10) Annoskoko: 0,380 kg |
|
1,200 k
|
maustamatonta tofua
|
0,200 l
|
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
0,100 l
|
soijaa
|
0,100 kg
|
maissitärkkelystä
|
0,100 kg
|
kananmunaa
|
0,100 kg
|
pankojauhoja
|
paistamiseen Bunge F8 Paistoöljyä
|
|
0,005 kg
|
suolaa
|
Wokki:(10) Annoskoko: 0,380 kg |
|
0,500 kg
|
riisinuudeleita
|
0,500 kg
|
porkkanaa
|
0,500 kg
|
kesäkurpitsaa
|
0,500 kg
|
paprikaa
|
0,500 kg
|
varsiparsakaalia
|
0,100 l
|
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
0,050 kg
|
kevätsipulia
|
0,030 kg
|
korianteria
|
0,030 kg
|
minttua
|
0,100 l
|
soija
|
0,100 l
|
Limen mehua
|
Valmistusohje
Kuutioi tofu n. 2 cm x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja marinoi yrttiöljyn ja soijan seoksessa vähintään tunnin ajan. Valuta ylimääräinen neste pois ja pyörittele palat maissitärkkelyksessä. Upota palat kananmunaan ja lopuksi pankojauhoihin. Paista tofukuutiot paistoöljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi, n. 2 minuuttia jokaiselta puolelta. Mausta rapeiden tofujen pinta paiston jälkeen ripauksella suolaa.
Esikypsennä riisinuudelit nopeasti suolalla maustetussa vedessä ja valuta pois ylimääräinen neste. Suikaloi porkkanat, kesäkurpitsat ja paprikat ja halkaise tarvittaessa parsakaalit. Kuullota kasviksia yrttiöljyssä kasarissa hetki ja lisää joukkoon nuudelit, hienonnettu kevätsipuli, korianteri ja minttu. Mausta wokki soijalla ja limemehulla.