Härkäpapuhummus

30 min
40
Härkäpapuhummus

Härkäpapuhummus on eksoottisempi, mutta härkäpavun ansiosta silti kestävä ja kotimainen vaihtoehto leipäpöydän levitteeksi. Se saa makua Keijun chili, tomaatti ja basilika yrttiöljystä. Hummus sopii loistavasti esimerkiksi valkosipulifocaccian päälle.


Annosten määrä: 40 Annosta
Annoskoko:
0,046 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Raaka-aineet

(40)
Annoskoko: 0,046 kg
0,250
kg
härkäpapurouhetta
0,040
kg
valkosipulinkynsiä
0,400
kg
sipulia
0,050
kg
Keiju rypsiöljyä
1,200
kg
vettä
0,080
kg
tahinia
0,400
kg
Keiju chili, tomaatti ja basilika yrttiöljyä
0,060
kg
paprikajauhetta
0,060
kg
juustokuminaa
0,009
kg
suolaa

Valmistusohje

Freesaa härkäpapurouhe ja sipulit rypsiöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää vettä muutamassa erässä ja hauduta härkäpavut kypsäksi. Hienonna kypsä härkäpapurouhe tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella yhdessä tahinin, yrttiöljyn sekä mausteiden kanssa. Tarjoile härkäpapuhummus esimerkiksi focaccian kanssa levitteen vaihtoehtona.

vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä