Viipaleperunavuoka savulohella ja piparjuurimajoneesi

60
10
Viipaleperunavuoka savulohella ja piparjuurimajoneesi

Raikas viipaleperunavuoka savulohella valmistuu kevyemmin kerman sijaan sitruuna- basilikaöljyllä. Vuoan kanssa nautitaan piparjuurella maustettua majoneesia.


Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,290 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Ainekset:

(10)
Annoskoko: 0,290 kg
2,000
kg
ohutkuorista perunaa
0,100
l
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
0,003
kg
suolaa
0,100
kg
sipulia
0,050
kg
ruohosipulia
1,000
kg
savulohta
0,200
l
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä

Piparjuurimajoneesi:

(10)
Annoskoko: 0,290 kg
0,300
kg
Keiju 3 kg Kevytmajoneesia
0,020
kg
piparjuuritahnaa
0,002
kg
suolaa
0,020
l
valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Siivuta perunat mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Paista siivut yrttiöljyssä nopeasti pannulla tai parilalla ja mausta suolalla. Lado perunat kerroksittain vuokaan hienonnetun sipulin, ruohosipulin ja savulohen kanssa. Lisää vuoan pinnalle yrttiöljyä. Paista vuokaa 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Sekoita kevytmajoneesin joukkoon piparjuuri, suola ja viinietikka. Anna maustua vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile perunavuoka piparjuurimajoneesin kera.