Viipaleperunavuoka savulohella ja piparjuurimajoneesi
Raikas viipaleperunavuoka savulohella valmistuu kevyemmin kerman sijaan sitruuna- basilikaöljyllä. Vuoan kanssa nautitaan piparjuurella maustettua majoneesia.
Ainekset:(10) Annoskoko: 0,290 kg |
|
2,000 kg
|
ohutkuorista perunaa
|
0,100 l
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
0,003 kg
|
suolaa
|
0,100 kg
|
sipulia
|
0,050 kg
|
ruohosipulia
|
1,000 kg
|
savulohta
|
0,200 l
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
Piparjuurimajoneesi:(10) Annoskoko: 0,290 kg |
|
0,300 kg
|
Keiju 3 kg Kevytmajoneesia
|
0,020 kg
|
piparjuuritahnaa
|
0,002 kg
|
suolaa
|
0,020 l
|
valkoviinietikkaa
|
Valmistusohje
Siivuta perunat mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Paista siivut yrttiöljyssä nopeasti pannulla tai parilalla ja mausta suolalla. Lado perunat kerroksittain vuokaan hienonnetun sipulin, ruohosipulin ja savulohen kanssa. Lisää vuoan pinnalle yrttiöljyä. Paista vuokaa 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Sekoita kevytmajoneesin joukkoon piparjuuri, suola ja viinietikka. Anna maustua vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile perunavuoka piparjuurimajoneesin kera.