Tomaatti-mozzarellapuustit



Tomaatti-mozzarellapuustit leivotaan korvapuustien tapaan patonkitaikinasta. Täytteenä on tomaattipyreen lisäksi tuoretta tomaattia ja mozzarellaa. Herkulliset puustit tuovat kaivattua vaihtelua pasteijoille tai osaksi leipävalikoimaa.
Ainekset:(10) Annoskoko: 0,085 kg |
|
0,005 kg
|
kuivahiivaa
|
0,250 l
|
vettä
|
0,001 kg
|
suolaa
|
0,050 l
|
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
0,350 kg
|
vehnäjauhoja
|
Täyte:(10) Annoskoko: 0,085 kg |
|
0,050 kg
|
tomaattipyreetä
|
0,025 l
|
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
0,150 kg
|
tomaatteja
|
0,002 kg
|
mustapippuria
|
0,100 kg
|
mozzarellaraastetta
|
Pinnalle(10) Annoskoko: 0,085 kg |
|
0,025 l
|
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
0,050 kg
|
mozzarellaraastetta
|
Valmistusohje
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja lisää suola sekä yrttiöljy. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Kohota taikinaa 30 minuuttia.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi. Sekoita tomaattipyreen joukkoon yrttiöljy ja levitä taikinalevylle. Siivuta tomaatit ohueksi siivuksi ja levitä tomaattipyreen päälle jonoksi rinnakkain taikinalevyn keskivaiheille. Lisää mustapippuria sekä mozzarellaraaste ja kääri taikinalevy rullalle. Leikkaa tanko 10 osaan ja kohota pellillä 15 minuuttia. Voitele puustien pinta yrttiöljyllä ja lisää päälle mozzarellaraastetta. Paista puusteja 180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.