Juures-merimiespihvi

2 h
10:lle
Juures-merimiespihvi

Syksyinen merimiespihvi valmistuu kauden juureksista. Halutessasi voi osan juureksista korvata myös perunalla. Potkua merimiespihvi saa Keijun chili-tomaatti-basilikaöljystä.


Raaka-aineet:

(10:lle)
1
kg
naudan sisäpaistia
0,05
l
Keiju chili-tomaatti-basilikaöljyä
0,010
kg
suolaa
0,005
kg
mustapippuria
0,1
kg
sipulia
0,01
kg
valkosipulia
1
kg
punajuurta
0,4
kg
bataattia
0,4
kg
juuriselleriä
0,4
kg
palsternakkaa
0,2
kg
porkkanaa
maustepippuria myllystä
tuoretta timjamia hienonnettuna
0,8
kg
lihalientä

Valmistusohje

Leikkaa naudanpaisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja nuiji viipaleita hieman. Paista lihat chili-tomaatti-basilikaöljyssä molemmin puolin nopeasti. Mausta lihat suolalla sekä pippurilla ja siirrä sivuun odottamaan.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota chili-tomaatti-basilikaöljyssä. Kuori ja viipaloi punajuuret, bataatti, juuriselleri, palsternakka ja porkkanat. Sekoita erillisessä kulhossa kasvisviipaleihin suolaa ja maustepippuria.

Lado uunivuokaan vuorotellen maustettuja juureksia, sipulia ja lihaa. Lisää hienonnettu timjami lihaliemen joukkoon ja kaada vuokaan. Lihaliemen määrä riippuu juuresten ladonnasta, joten lisää lientä tarpeen mukaan, jotta kasvikset peittyvät.

Kypsennä merimiespihviä 170-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia ja anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

 

(maidoton, laktoositon, gluteeniton, pähkinätön)

Jaa tai tulosta resepti
FacebookWhatsAppPinterestTwitterEmailPrint