Miten vähennämme muovia?

Pyritkö vähentämään muovijätteen määrää ja tehostamaan kierrätystä? Hienoa, niin mekin Bungella. Tuotteidemme käyttö on helppo askel kohti tavoitteitasi.  Kerromme tässä lisää siitä, miten vähennämme muovin käyttöämme.

Vuodesta 2016 lähtien olemme käyttäneet levitteissä yhä enemmän kartonkipohjaisia rasioita. Vaihdoimme esimerkiksi vähittäiskaupassa myytävien Keiju-levitteiden 400 gramman rasiat kartonkipäällysteisiin. Uusissa rasioissa on jopa 39 % vähemmän muovia verrattuna vanhoihin.

Vuonna 2013 teimme mittavan investoinnin omaan pullonpuhalluslinjaamme, jonka ansiosta pystyimme keventämään merkittävästi Keiju-rypsiöljypullojen (500–1000 ml:n pullot) ja juoksevien margariinituotteiden pakkausmateriaalia ja siten myös vähentämään syntyvän muovijätteen määrää.

Uusien innovaatioidemme ja investointiemme ansiosta olemme onnistuneet säästämään vuosittain yli 30 000 kiloa muovia. Työtä on kuitenkin vielä jäljellä. Tavoitteenamme onkin toteuttaa vuosittain vähintään yksi muovin määrää vähentävä tai kierrätysmuovin osuutta lisäävä pakkausuudistus.

Vuonna 2018 uudistimme myös 10 litran rypsiöljykanisterimme. Uusi pakkaus sisältää jopa 63 % vähemmän muovia kuin perinteiset öljykannut.

Miksi silti käytämme muovia?

Ympäristöystävällisyys on meille erittäin tärkeää, kun valitsemme pakkausmateriaalejamme. Vaakakupissa painavat kuitenkin lisäksi niin laatu kuin turvallisuuskin.

Käytämme muovia margariini- ja öljytuotteidemme pakkauksissa erityisesti siksi, että se varmistaa tuotteidemme säilyvyyden sekä suojaa niitä ulkoisilta haitoilta. Muovi myös estää rasvan puskemisen pakkauksen läpi, joten täysin muovittomat pakkaukset eivät ole käyttäjäystävällisiä. Oikeanlaiset pakkaukset vähentävät ruokahävikkiä koko jakeluketjussamme.

Vinkit tuotteidemme kierrätykseen

Me Bungella pyrimme tekemään pakkauksistamme mahdollisimman helposti kierrätettäviä, jotta asiakkaidemme olisi helppo vähentää omien jätteidensä määrää.

Tässä sinulle tärkeimmät vinkit tuotteidemme kierrätykseen

  1. Kaikki muoviset Keiju-pakkaukset (esim. kannet, Keiju Catering -rasiat, ämpärit, sangot, pullot ja korkit) voi toimittaa lähimpään muovijätteen kierrätyspisteeseen.
  2. Uudistuneet 400 g kartonkipäällysteiset Keiju-rasiat voi kierrättää rasian ohjeen mukaisesti kartonkikeräykseen.
  3. Rasioiden muovisen kannen alla olevan alumiinisen välikannen voi laittaa metallinkeräykseen.
  4. Kaikki lasiset Keiju-öljypullot voi toimittaa lasinkeräykseen.
  5. Palamargariinikääreet lajitellaan sekajätteeseen.
  6. Metalliämpärit ja metalliset kahvat voi toimittaa metallijätteen kierrätyspisteeseen.
  7. Tyhjät metalliset spray-pullot kuuluvat metallijätteeseen, muussa tapauksessa pakkaus hävitetään vaarallisena jätteenä.

Elintarvikejäämät on hyvä poistaa pakkauksista ennen kuin pakkaukset viedään kierrätykseen.

Parempaa terveyttä kasvirasvoilla

Terveellistä ruokavaliota koskevista mielipiteistä ja näkemyksistä ei ole pulaa. Tämä pätee myös rasvoista käytävään keskusteluun. Millaista rasvaa meidän tulisi syödä, miten paljon ja mistä rasva pitäisi saada? Paljon kysymyksiä, mutta onneksi meillä Bungella on vastauksia.

Lue lisää

Parempaa terveyttä kasvirasvoilla

Terveellistä ruokavaliota koskevista mielipiteistä ja näkemyksistä ei ole pulaa. Tämä pätee myös rasvoista käytävään keskusteluun. Millaista rasvaa meidän tulisi syödä, miten paljon ja mistä rasva pitäisi saada? Paljon kysymyksiä, mutta onneksi meillä Bungella on vastauksia.

Lue lisää

Mistä ja miten? Margariinin valmistuksen tärkeimmät salaisuudet

Margariinin valmistuksen kaava on pohjimmiltaan hyvin yksinkertainen – rasvasta ja nesteestä muodostetaan seos. Oikeanlaisen laadun, rakenteen ja säilyvyyden varmistamiseksi prosessissa on kuitenkin muutama muukin huomioitava vaihe ja ainesosa.

Lue lisää

Mistä ja miten? Margariinin valmistuksen tärkeimmät salaisuudet

Margariinin valmistuksen kaava on pohjimmiltaan hyvin yksinkertainen – rasvasta ja nesteestä muodostetaan seos. Oikeanlaisen laadun, rakenteen ja säilyvyyden varmistamiseksi prosessissa on kuitenkin muutama muukin huomioitava vaihe ja ainesosa.

Lue lisää

Suosi kotimaista – se kannattaa

Bunge on Suomen ainut margariinitehdas. Kotimaisuus on meille ylpeyden aihe, laadun tae sekä kilpailuvaltti. Osana kotimaista ruoantuotantoa on hyvä olla.

Lue lisää

Suosi kotimaista – se kannattaa

Bunge on Suomen ainut margariinitehdas. Kotimaisuus on meille ylpeyden aihe, laadun tae sekä kilpailuvaltti. Osana kotimaista ruoantuotantoa on hyvä olla.

Lue lisää