Hyvän koostumuksen ja ravintosisällön takaamiseksi käytämme Bungen margariineissa rasvana korkealaatuista rypsiöljyä. Vesiosa sekoitetaan rasvan joukkoon niin, että se pysyy rasvan seassa pieninä pisaroina.
Bungen kotimaisissa margariineissa ei käytetä kovetettuja kasvirasvoja. Sen sijaan lisäämme margariineihimme pienen määrän luonnostaan kovia kasvirasvoja, kuten kookosrasvaa, shea- ja/tai palmuöljyä saavuttaaksemme oikeanlaisen koostumuksen.
Muut raaka-aineet
Rasvan ja nesteen lisäksi käytämme margariinin sekä kasvirasvalevitteiden valmistuksessa muitakin aineita, joista kaikilla ainesosilla on oma tehtävänsä ja tarkoituksensa:
Suolaa
- Suola antaa makua ja estää osaltaan mikrobien (homeet, hiivat) kasvua. Suola ei ole lisäaine, vaan valmistusaine.
Lesitiiniä (E322) auringonkukan tai rypsin siemenistä tai kasvirasvasta erotettuja rasvahappojen mono- ja diglyseridejä (E471, E472c)
- Lesitiinin ja mono- ja diglyseridien avulla vesi saadaan sekittumaan tasaisesti rasvan sekaan. Ne vähentävät myös margariinin, kasvirasvalevitteen tai juoksevan rypsiöljyvalmisteen räiskymistä paistamisessa.
Sitruunahappoa (E330), jota on myös luontaisesti mm- sitrushedelmissä ja natriumkarbonaattia (E500) eli ruokasoodaa.
- Sitruunahapolla ja soodalla säädellään tuotteen happamuutta, joka vaikuttaa säilyvyyteen
Kaliumsorbaattia (E202), jota on luontaisesti mm. pihlajanmarjoissa ja lakoissa
- Kaliumsorbaatilla parannetaan kevytevitteiden säilyvyyttä ja varmistetaan tuotteen turvallisuus.
Beta-karoteenia (E160), jota esiintyy mm. porkkanassa ja joka on A-vitamiinin esiaste.
- Antaa margariinille toivotun värin.
- Levitteisiimme lisätään A- ja D-vitamiinia Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten mukaisesti.