Vegaaninen Shepherd´s Pie

1,5 h
10 - 12:lle
Vegaaninen Shepherd´s Pie

Vegaaninen Shepherd´s Pie kätkee sisälleen mehevän linssi-papumuhennoksen. Lisää makuja tähän herkulliseen ruokaan antaa Keijun tomaatti-valkosipuli-basilikaöljy.


Bataatti-perunamuhennos

(10 - 12:lle)
1
kg
bataattia
1
kg
jauhoista perunaa
0,005
kg
suolaa
0,1
l
Keiju tomaatti-valkosipuli-basilikaöljy

Linssi-Papumuhennos

(10 - 12:lle)
0,1
kg
sipulia
0,005
kg
valkosipulia
0,2
kg
porkkanaa
0,05
l
Keiju tomaatti-valkosipuli-basilikaöljyä
0,01
kg
tuore rosmariinia
1
l
tomaattimehua
0,5
l
kasvislientä
0,4
kg
punaisia linssejä
0,2
kg
kukkakaalia
0,2
kg
Kidney-papuja
0,2
kg
mustapapuja

Pinnalle

(10 - 12:lle)
tuoretta rosmariinia
0,05
l
Keiju tomaatti-valkosipuli-basilikaöljyä

Valmistusohje

Kuori bataatit sekä perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta hyvin lävikössä ja muhenna vatkaimella hienoksi soseeksi. Mausta suolalla ja lisää tomaatti-valkosipuli-basilikaöljy soseeseen.

Kuori sipuli, valkosipulit sekä porkkanat ja kuutioi pieneksi. Kuullota kasviksia tomaatti-valkosipuli-basilikaöljyssä ja lisää joukkoon tuore hienonnettu timjami. Lisää tomaattimehu ja kasvisliemi. Huuhdo punaiset linssit ja lisää joukkoon. Hauduta hetki ja lisää joukkoon kukkakaalit ja pavut. Anna muhennoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Laita linssimuhennos vuoan pohjalle ja vuoraa pinta bataatti-perunamuhennoksella. Ripottele pinnalle rosmariinin lehtiä ja paista vuokaa 200-asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia.

Pirskottele Shepherd´s Pie:n pinnalle tomaatti-valkosipuli-basilikaöljyä ennen tarjoilua.

 

(maidoton, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön, soijaton)

Jaa tai tulosta resepti
FacebookWhatsAppPinterestTwitterEmailPrint