Valkosipulifocaccia



Focaccia on perinteiseen leipäpöydän klassikko, joka syntyy pitkällä kohotusajalla. Siihen saa lisää makua Keijun tomaatti, valkosipuli ja basilika yrttiöljyllä.
Raaka-aineet(40 ) Annoskoko: 0,032 kg |
|
0,500 kg
|
vettä
|
0,050 kg
|
hiivaa
|
0,040 kg
|
sokeria
|
0,090 kg
|
Keiju tomaatti, valkosipuli ja basilika yrttiöljyä
|
0,850 kg
|
vehnäjauhoja
|
0,015 kg
|
suolaa
|
Pinnalle ennen paistoa(40 ) Annoskoko: 0,032 kg |
|
0,050 kg
|
Keiju tomaatti, valkosipuli ja basilika yrttiöljyä
|
0,008 kg
|
sormisuolaa
|
Pinnalle paiston jälkeen(40 ) Annoskoko: 0,032 kg |
|
0,100 kg
|
tuoretta basilikaa
|
Valmistusohje
Sekoita yleiskoneessa keskenään kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri ja öljy. Lisää vehnäjauhot kolmessa erässä koko ajan yleiskoneessa vaivaten. Lisää lopuksi suola ja vaivaa 15 minuuttia. Jos taikina edelleen tarttuu reunoihin lisää jauhoja. Kaada taikina pöydälle ja muotoile levyksi. Asettele leivinpaperilla vuorattuun metalliseen 1/1 GN vuokaan. Peitä kelmulla ja anna kohota kylmässä yön yli.
Painele kohonneeseen taikinaan reikiä ja pirskottele pinnalle yrttiöljyä sekä sormisuolaa. Paista uunissa 210 asteessa noin 20 minuuttia. Viimeistele valkosipulifocaccia tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.
vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä