Uppopaistetut omenamunkit
Pehmeät munkit kätkevät sisäänsä kanelilla maustetun omenahillokkeen. Kypsät munkit pyöritetään kaneli-sokeriseoksessa.
Ainekset:(10) Annoskoko: 0,090 kg |
|
0,010 kg
|
kuivahiivaa
|
0,250 l
|
maitoa
|
0,050 kg
|
sokeria
|
0,003 kg
|
vaniljasokeria
|
0,005 kg
|
kardemummaa
|
0,050 kg
|
Keiju Catering 1 kg margariinia
|
0,300 kg
|
vehnäjauhoja
|
0,200 kg
|
omenoita
|
0,100 l
|
vettä
|
0,050 kg
|
sokeria
|
0,003 kg
|
kanelia
|
paistamiseen Bunge F8 Paistoöljyä
|
|
Pinnalle:(10) Annoskoko: 0,090 kg |
|
0,050 kg
|
sokeria
|
0,005 kg
|
kanelia
|
Valmistusohje
Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma, margariini sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kohota taikinaa 30 minuuttia. Kohotuksen aikana pilko omenat kuutioiksi ja lisää kuutioiden joukkoon vesi, sokeri ja kaneli. Kiehauta ja jäähdytä.
Jaa kohonnut munkkitaikina 10 osaan. Tee palojen keskelle kuoppa ja lisää valutetut omenakuutiot. Painele omenapalat munkin sisään, sulje taikina ja muotoile pyöreäksi. Uppopaista munkkeja 180-asteisessa paistoöljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Valuta kypsästä munkista ylimääräinen öljy pois ja pyöräytä kaneli-sokeriseoksessa.