Syksyn porkkana-kylmäsavulohipiirakka

1 h
10:lle (1/2 GN vuoka)
Syksyn porkkana-kylmäsavulohipiirakka

Syksyn kylmäsavulohipiirakka saa hauskan värin erivärisistä porkkanoista. Sunnuntain ruisperunataikinalla leipominen on helppoa ja lopputulos on rapean herkullinen!


Täyte

(10:lle (1/2 GN vuoka))
0,05
kg
sipulia
0,5
kg
erivärisiä porkkanoita
0,05
l
Keiju sitruuna-basilikaöljyä
0,4
kg
kylmäsavulohta
0,05
l
ruohosipulia hienonnettuna
0,2
l
smetanaa
0,2
l
kermaa
0,05
l
sitruunamehua
0,25
kg
kananmunaa
0,05
kg
emmental-raastetta
0,003
kg
suolaa

Valmistusohje

Kuori sipulit ja porkkanat. Hienonna sipuli pieneksi ja leikkaa porkkanat pitkittäin neljään osaan.

Kuullota kasviksia pannulla sitruuna-basilikaöljyssä noin viisi minuuttia.

Aseta kaulittu ruisperunataikinalevy voideltuun ½ gn-vuokaan ja lisää kuullotetut kasvikset pohjan päälle.

Lisää kylmäsavulohi pieninä paloina ja hienonnettu ruohosipuli.

Sekoita keskenään smetana, kerma, sitruunamehu, kananmunat, emmentalraaste ja suola. Lisää seos piirakan päälle.

Paista kylmäsavulohipiirakkaa 180 asteessa noin 35 minuuttia.

 

(pähkinätön)

Jaa tai tulosta resepti
FacebookWhatsAppPinterestTwitterEmailPrint