Seesamlohipuikot ja parmesanmuusi

60
10
Seesamlohipuikot ja parmesanmuusi

Herkulliset kalapuikot valmistuvat lohifileestä. Fileepalat kuorrutetaan seesaminsiemenillä ja paistetaan rapeaksi paistoöljyssä. Lohipuikot nautitaan yrttiöljyllä ja parmesanilla maustetun perunamuhennoksen kera.


Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,380 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Ainekset:

(10)
Annoskoko: 0,380 kg
1,500
kg
merilohta
0,100
l
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
0,005
kg
suolaa
0,050
kg
seesaminsiemeniä
paistamiseen Bunge F8 Paistoöljyä

Parmesanmuusi

(10)
Annoskoko: 0,380 kg
2,000
kg
jauhoista perunaa
0,500
l
maitoa
0,200
l
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
0,100
kg
parmesanraastetta
0,005
kg
suolaa

Valmistusohje

Käsittele merilohi ruodottomaksi ja nahattomaksi ja leikkaa n. 1 cm x 10 cm:n kokoisiksi paloiksi. Lisää palojen päälle yrttiöljyä ja suolaa. Anna maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä. Kierittele palat seesaminsiemenissä ja paista rapeaksi paistoöljyssä noin 2 minuuttia molemmin puolin.

Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois ja lisää joukkoon maitoa ja yrttiöljyä koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon parmesanraaste ja mausta suolalla. Tarjoile muusi lohipuikkojen kera.