Seesamlohipuikot ja parmesanmuusi
Herkulliset kalapuikot valmistuvat lohifileestä. Fileepalat kuorrutetaan seesaminsiemenillä ja paistetaan rapeaksi paistoöljyssä. Lohipuikot nautitaan yrttiöljyllä ja parmesanilla maustetun perunamuhennoksen kera.
Ainekset:(10) Annoskoko: 0,380 kg |
|
1,500 kg
|
merilohta
|
0,100 l
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
0,005 kg
|
suolaa
|
0,050 kg
|
seesaminsiemeniä
|
paistamiseen Bunge F8 Paistoöljyä
|
|
Parmesanmuusi(10) Annoskoko: 0,380 kg |
|
2,000 kg
|
jauhoista perunaa
|
0,500 l
|
maitoa
|
0,200 l
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
0,100 kg
|
parmesanraastetta
|
0,005 kg
|
suolaa
|
Valmistusohje
Käsittele merilohi ruodottomaksi ja nahattomaksi ja leikkaa n. 1 cm x 10 cm:n kokoisiksi paloiksi. Lisää palojen päälle yrttiöljyä ja suolaa. Anna maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä. Kierittele palat seesaminsiemenissä ja paista rapeaksi paistoöljyssä noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois ja lisää joukkoon maitoa ja yrttiöljyä koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon parmesanraaste ja mausta suolalla. Tarjoile muusi lohipuikkojen kera.