Paahdettu juuressalaatti rapeilla kikherneillä ja sitruunakastikkeella
Juuressalaatti on sadonkorjuun parasta antia. Makeaksi paahtuneet juurekset ja rapeat kikherneet saavat lisäkkeeksi kirpeän sitruskastikkeen.
Ainekset:(10) Annoskoko: 0,280 kg |
|
1,000 kg
|
bataattia
|
0,500 kg
|
porkkanaa
|
0,500 kg
|
palsternakkaa
|
0,500 kg
|
juuriselleriä
|
0,150 l
|
Keiju sipuli, tomaatti & oregano yrttiöljyä
|
0,250 kg
|
esikypsennettyjä kikherneitä
|
0,050 l
|
Keiju sipuli, tomaatti & oregano yrttiöljyä
|
0,050 kg
|
rucolaa
|
0,005 kg
|
suolaa
|
Sitruunakastike(10) Annoskoko: 0,280 kg |
|
0,300 kg
|
Keiju 3 kg Kevytmajoneesia
|
0,200 kg
|
sitruunamehua
|
0,010 kg
|
hunajaa
|
0,003 kg
|
suolaa
|
Valmistusohje
Kuori juurekset ohuelti ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Levitä GN 1/1 pakkiin ja levitä pinnalle yrttiöljyä. Valuta kikherneet, kaada toiseen pakkiin ja lisää pinnalle yrttiöljyä. Paahda kikherneitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ovat rapeita ja juureksia 35 minuuttia.
Lisää jäähtyneiden juuresten joukkoon rucola ja mausta suolalla. Lisää salaatin pinnalle paahdetut kikherneet.
Sekoita sitruunakastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa juuressalaatin kanssa.