Paahdettu juuressalaatti rapeilla kikherneillä ja sitruunakastikkeella

60
10
Paahdettu juuressalaatti rapeilla kikherneillä ja sitruunakastikkeella

Juuressalaatti on sadonkorjuun parasta antia. Makeaksi paahtuneet juurekset ja rapeat kikherneet saavat lisäkkeeksi kirpeän sitruskastikkeen.


Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,280 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Ainekset:

(10)
Annoskoko: 0,280 kg
1,000
kg
bataattia
0,500
kg
porkkanaa
0,500
kg
palsternakkaa
0,500
kg
juuriselleriä
0,150
l
Keiju sipuli, tomaatti & oregano yrttiöljyä
0,250
kg
esikypsennettyjä kikherneitä
0,050
l
Keiju sipuli, tomaatti & oregano yrttiöljyä
0,050
kg
rucolaa
0,005
kg
suolaa

Sitruunakastike

(10)
Annoskoko: 0,280 kg
0,300
kg
Keiju 3 kg Kevytmajoneesia
0,200
kg
sitruunamehua
0,010
kg
hunajaa
0,003
kg
suolaa

Valmistusohje

Kuori juurekset ohuelti ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Levitä GN 1/1 pakkiin ja levitä pinnalle yrttiöljyä. Valuta kikherneet, kaada toiseen pakkiin ja lisää pinnalle yrttiöljyä. Paahda kikherneitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ovat rapeita ja juureksia 35 minuuttia.

Lisää jäähtyneiden juuresten joukkoon rucola ja mausta suolalla. Lisää salaatin pinnalle paahdetut kikherneet.

Sekoita sitruunakastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa juuressalaatin kanssa.