Mansikka sitruuna -juustokakku

10
Mansikka sitruuna -juustokakku

Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,100 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Ainekset

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
1
kpl
Kultasula 1/2 GN -murotaikinalevy

Voiteluun

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
Keiju vuokaspray

Täyte

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
0,2
kg
tuorejuusto, sitruuna (Viola)
0,125
kg
maitorahkaa
0,050
kg
valkosuklaata
0,1
l
Kuohukermaa
0,75
dl
sokeria
3
kpl
liivatelehteä
0,075
kg
mansikoita

Kiille

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
1,25
dl
mansikkamehua
2
kpl
liivatelehteä
1
rkl
(15 ml) sokeria

Valmistusohje

1. Painele voideltuun irtopohjavuokaan murotaikinalevy (hyvin myös reunoille), paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kun tulee uunista pois, anna jäähtyä liinan alla
2. Tee täyte: Liota liivatelehtiä 8 min kylmässä vedessä, ota pois vedestä
3. Sekoita keskenään vaahdotettu kerma, sitruuna tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa, sokeri, rahka ja mansikka kuutiot (voit myös paseerata)
4. Ota vähän kermaa (1/4 dl) kattilaan kuumenna ja lisää liotetut liivatteet joukkoon
5. Kaada hyvin sekoittaen liivateseos muun massan joukkoon
6. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle
7. Tasoita pinta tasaiseksi. Laita kakku kylmään hyytymään (n 1-2 tuntia)
8. Tee Kiille; liota liivatelehtiä 8 min kylmässä vedessä, ota pois vedestä
9. Laita mehu ja sokeri kattilaan, kuumenna. Lisää liivatteet
10. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä noin tunti
11. Leikkaa paloiksi ja tarjoile

Jaa tai tulosta resepti
FacebookWhatsAppPinterestTwitterEmailPrint