Mansikka sitruuna -juustokakku
Ainekset(10) Annoskoko: 0,100 kg |
|
1 kpl
|
Kultasula 1/2 GN -murotaikinalevy
|
Voiteluun(10) Annoskoko: 0,100 kg |
|
Keiju vuokaspray
|
|
Täyte(10) Annoskoko: 0,100 kg |
|
0,2 kg
|
tuorejuusto, sitruuna (Viola)
|
0,125 kg
|
maitorahkaa
|
0,050 kg
|
valkosuklaata
|
0,1 l
|
Kuohukermaa
|
0,75 dl
|
sokeria
|
3 kpl
|
liivatelehteä
|
0,075 kg
|
mansikoita
|
Kiille(10) Annoskoko: 0,100 kg |
|
1,25 dl
|
mansikkamehua
|
2 kpl
|
liivatelehteä
|
1 rkl
|
(15 ml) sokeria
|
Valmistusohje
1. Painele voideltuun irtopohjavuokaan murotaikinalevy (hyvin myös reunoille), paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kun tulee uunista pois, anna jäähtyä liinan alla
2. Tee täyte: Liota liivatelehtiä 8 min kylmässä vedessä, ota pois vedestä
3. Sekoita keskenään vaahdotettu kerma, sitruuna tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa, sokeri, rahka ja mansikka kuutiot (voit myös paseerata)
4. Ota vähän kermaa (1/4 dl) kattilaan kuumenna ja lisää liotetut liivatteet joukkoon
5. Kaada hyvin sekoittaen liivateseos muun massan joukkoon
6. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle
7. Tasoita pinta tasaiseksi. Laita kakku kylmään hyytymään (n 1-2 tuntia)
8. Tee Kiille; liota liivatelehtiä 8 min kylmässä vedessä, ota pois vedestä
9. Laita mehu ja sokeri kattilaan, kuumenna. Lisää liivatteet
10. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä noin tunti
11. Leikkaa paloiksi ja tarjoile