Härkäpapuhummus
Härkäpapuhummus on eksoottisempi, mutta härkäpavun ansiosta silti kestävä ja kotimainen vaihtoehto leipäpöydän levitteeksi. Se saa makua Keijun chili, tomaatti ja basilika yrttiöljystä. Hummus sopii loistavasti esimerkiksi valkosipulifocaccian päälle.
Raaka-aineet(40) Annoskoko: 0,046 kg |
|
0,250 kg
|
härkäpapurouhetta
|
0,040 kg
|
valkosipulinkynsiä
|
0,400 kg
|
sipulia
|
0,050 kg
|
Keiju rypsiöljyä
|
1,200 kg
|
vettä
|
0,080 kg
|
tahinia
|
0,400 kg
|
Keiju chili, tomaatti ja basilika yrttiöljyä
|
0,060 kg
|
paprikajauhetta
|
0,060 kg
|
juustokuminaa
|
0,009 kg
|
suolaa
|
Valmistusohje
Freesaa härkäpapurouhe ja sipulit rypsiöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää vettä muutamassa erässä ja hauduta härkäpavut kypsäksi. Hienonna kypsä härkäpapurouhe tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella yhdessä tahinin, yrttiöljyn sekä mausteiden kanssa. Tarjoile härkäpapuhummus esimerkiksi focaccian kanssa levitteen vaihtoehtona.
vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä