Pähkinäinen kaura-omenapaistos
Pähkinäinen kaura-omenapaistos on helppo ja herkullinen jälkiruoka syksyn sesonkiin. Se valmistuu Keijun Catering margariinista. Vaahterasiirappi ja pekaanipähkinät tuovat perinteiseen herkkuun pientä extraa.
Raaka-aineet(30) Annoskoko: 0,120 kg |
|
2,000 kg
|
punaista omenaa
|
0,200 kg
|
ruokokidesokeria
|
0,400 kg
|
pekaanipähkinää
|
0,400 kg
|
Keiju Catering margariinia
|
0,400 kg
|
kaurahiutaleita
|
0,400 kg
|
sokeria
|
0,060 kg
|
vaahterasiirappia
|
Vaniljakastike(30) Annoskoko: 0,120 kg |
|
0,500 kg
|
laktoositonta kermaa
|
0,500 kg
|
laktoositonta maitoa
|
0,200 kg
|
keltuaista
|
0,150 kg
|
sokeria
|
3 kpl
|
vaniljatankoa
|
3 kpl
|
kanelitankoa
|
Valmistusohje
Viipaloi omenat ja poista siemenkodat. Sokeroi omenat ja murskatut pähkinät ruokokidesokerilla ja laita vuokaan. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia niin, että omenat hieman kypsyvät ja sokeri karamellisoituu.
Sekoita yleiskoneessa huoneenlämpöinen margariini, kaurahiutaleet ja sokeri. Pirskottele hieman kypsyneiden omenoiden päälle vaahterasiirappi sekä kaura-crumble.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes omenat ovat kypsiä ja crumble päällä ruskistunut.
Sekoita kattilassa kerma, maito, keltuaiset ja sokeri. Halkaise vanilja tangot ja kaavi kattilaan siemenet. Lisää kattilaan myös kanelitangot. Kypsennä massa 83 asteeseen miedolla lämmöllä. Siivilöi. Tarjoile kaura-omenapaistos vaniljakastikkeen kera.