Kahvi-juustokakku lasissa
Ainekset(10) Annoskoko: 0,100 kg |
|
1 kpl
|
Kultasula 1/2 GN -murotaikinalevy
|
0,3 kg
|
tuorejuustoa, maustamaton
|
0,2 l
|
Kuohukermaa
|
1,5 dl
|
sokeria
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
0,3 l
|
kahvia
|
4 kpl
|
liivatelehteä
|
Valmistusohje
1. Kauli murotaikinalevy ohueksi leivinpaperin päälle, paista 200 astetta n 12 – 15 minuuttia (kunnes kypsä). Jäähdytä
2. Laita kahvi ja 0,5 dl sokeria kattilaan, anna kiehua n 5 min, jäähdytä
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 8 minuuttia, ota sen jälkeen pois vedestä
4. Laita liivatelehdet sulamaan kuuman kahvi-sokeriseoksen joukkoon
5. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon loput sokerit, vaniljasokeri ja tuorejuusto
6. Kun kahviseos (kahvi, sokeri ja liivate) on kädenlämpöistä, kaada se hyvin sekoittaen kerma-tuorejuustoseokseen
7. Laita massa pursotinpussiin
8. Murusta jäähtynyt murotaikina
9. Kokoa annos; lasin pohjalle n 2 cm murustettua murotaikinaa sen jälkeen pursota kahviseos tuplasti paksummaksi päälle, toista
10. Koristele annos kauniisti