Tietosuojaseloste

Asiakkaan/myyjän tietosuojaseloste, EU

VERKKOSIVUJEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

I. JOHDANTO

Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, minkä tyyppistä tietoa Bunge Finland Oy (“Bunge”, ”yritys”, ”me”, ”meille” tai possessiivisuffiksi ”-mme”) kerää sinusta tai annat käydessäsi verkkosivuilla www.bunge.fi (”verkkosivut”) sekä käytännöistämme kerätä, käyttää, säilyttää, suojata ja julkaista tätä tietoa. Tätä käytäntöä ei sovelleta tietoon, jota keräämme offline-tilassa tai muilla tavoin, kuten muilla yrityksen tai ulkopuolisen hallinnoimilla verkkosivuilla tai millä tahansa sovelluksella tai sisällöllä (mukaan luettuna mainonta), johon voi olla linkki tai pääsy verkkosivuilta.

Yritys on sitoutunut suojaamaan yksityisyyttäsi. Tämän käytännön tarkoituksena on selittää, minkä tyyppistä tietoa keräämme, ja kertoa sinulle nimenomaiset käytännöt ja ohjeet/suuntaviivat, joilla henkilötietojesi suojaa ja luottamuksellisuutta turvataan. Ole hyvä ja lue tämä tietosuojakäytäntö huolellisesti. Ellet voi hyväksyä jotakin tämän käytännön kohtaa, älä käytä verkkosivua tai anna mitään henkilötietojasi. Tätä käytäntöä voidaan muuttaa ajoittain (ks. Tietosuojakäytäntömme tarkistukset).

  

II SINUSTA KERÄÄMÄMME TIEDOT JA MITEN NE KERÄTÄÄN

Keräämme verkkosivujemme käyttäjistä ja käyttäjiltä erityyppisiä tietoja, joihin sisältyy henkilötiedoiksi (”henkilötiedot”) määriteltyä tietoa.

II 1. Tiedot, joita annat meille

II 1. 1. Kävijät

Tieto, jota keräämme verkkosivuiltamme, sisältää muun muassa:

  • Tietoa, jota annat täyttäessäsi lomakkeita verkkosivuillamme. Tähän sisältyy tiedot, joita annat uutiskirjetilausten, mielipide- ja palautetiedustelujen, kilpailujen ja arvontojen yhteydessä.  Keräämme tietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja kyselyihisi ja pyyntöihisi liittyvät tiedot. Asiakaspalautteiden yhteydessä keräämme mm: asiakaspalautteet, asiakkaiden tyytyväisyystiedot, kampanjakohtaiset tiedot, palvelujen käyttöön liittyvät tiedot sekä ostokäyttäytyminen, lainsäädännön mukaiset suoramainonnan, etämyynnin ja muun suoramarkkinoinnin lupa- ja kieltotiedot, muut asiakkaan ja potentiaalisen asiakkaan suostumuksella tai valtuuttamana saadut tiedot, jotka ovat tarpeellisia hänen pyytämänsä palvelun toteuttamiseksi.

II 2. Tiedot, joita keräämme sinusta

II 2. 1. Kävijät

Monien muiden verkkosivujen tapaan käytämme automaattisia tiedonkeruuteknologioita kerätäksemme joitakin tietoja selaustoimistasi ja -tavoistasi, kun navigoit verkkosivuillamme tai olet niiden kautta yhteydessä meihin, kuten:

  • Verkkosivuillamme käyntisi yksityiskohtia, kuten laitteet, joilla käyt sivuillamme, liikennetiedot, sijaintitiedot, lokitiedot, kieli, käynnin päivä ja aika, tiheys ja muu viestintätieto.
  • Tiedot tietokoneestasi ja Internet-yhteydestäsi, kuten käyttöjärjestelmä, verkkotunnus ja selaintyyppi.
  • Verkko-osoitteen (URL) tiedot.

Automaattisesti keräämämme tieto on tilastotietoa, joka auttaa meitä parantamaan sivustoamme ja tarjoamaan parempaa ja henkilökohtaisempaa palvelua, muun muassa antamalla meille mahdollisuuden:

  • määrittää verkkosivujen liikennemallit,
  • laskea verkkovierailut,
  • määrittää liikenteen lähteet, jotta voimme mitata ja parantaa sivujemme suorituskykyä,
  • saada selville, mitkä sivut ja sisällöt ovat suosituimpia ja mitkä taas eivät ole lainkaan suosittuja,
  • tarkkailla sivuston hakutapoja, jotta voimme tarjota intuitiivisempia navigointimerkkejä,
  • määrittää käyttötiheyttä ja vierailujen välisiä aikoja.

II 3. Näillä verkkosivuilla käytetyt evästeet

Sivumme käyttävät istuntokohtaisia evästeitä ja pysyviä evästeitä. Istuntokohtaiset evästeet säilyvät vain sen ajan kuin selaimesi on auki ja niitä käytetään teknisiin tarkoituksiin, kuten verkkosivuillamme navigoinnin parantamiseen. Kun suljet selaimesi, eväste katoaa. Pysyvät evästeet tallentuvat tietokoneellesi pidemmäksi aikaa ja niitä käytetään muun muassa yksittäisten sivuillamme kävijöiden määrän seuraamiseen sekä sellaisten tietojen, kuten sivun näyttömäärän, kauanko kävijä viipyy sivulla ja muiden olennaisten verkkotilastojen keräämiseen.

Evästeitä ei sellaisenaan käytetä henkilöllisyytesi selvittämiseen. Ne auttavat palvelimiamme tunnistamaan selaimesi, kun käyt verkkosivuillamme. Jos haluat ottaa evästeet pois käytöstä tai poistaa ne tietokoneeltasi, voit tehdä sen milloin tahansa selainasetustesi avulla (katso selaimesi Ohje-valikosta, miten evästeet poistetaan). Sivuillamme on kuitenkin myös tietoja, joihin pääset vain sallimalla evästeet.

Vuosikertomuksissamme ja valtakirjoissa ei SEC-sääntöjen mukaisesti ole evästeitä.

Seuraavassa on yksityiskohtainen luettelo ensimmäisen osapuolen evästeistä, joita käytämme verkkosivuillamme:

ENSIMMÄISEN OSAPUOLEN EVÄSTEET

Evästetyyppi

Nimi

Tarkoitus

Voimassa

Istunto (Drupal)

has_js

Määrittää, onko JavaScript käytössä vai ei, jotta Drupal voi suorittaa toiminnot tehokkaammin parantaakseen käyttäjäkokemusta. Sivusto ei toimi ilman näiden evästeiden asennusta.

Istunnon loppuun, istuntokohtainen

Google Analytics käyttäjävuorovaikutuksen mittaamiseen sivustolla

_gid

Erottaa yksittäiset kävijät. Tallentaa ja päivittää kullekin vieraillulle sivulle ominaisen arvon. Päättyy automaattisesti 24 tunnin kuluttua.

24 tuntia, päättyy itsestään

Google – Sama kuin edellä

_ga

Määrittää, mikä verkkotunnus mitataan.

Erottaa yksittäiset kävijät.

Muistaa edellisten vierailujen määrän ja ajan.

Muistaa liikenteen lähteen tiedot.

Määrittää istunnon alun ja lopun.

Muistaa kävijätason räätälöityjen muuttujien arvon.

[Huomaa: ei tallenna mitään kävijän henkilötietoja. Luo uudelle kävijälle sattumanvaraisesti yksilöllisen tunnisteen, jolla on vain sattumanvaraisesti luotu numero eikä mitään henkilötietoja tallenneta.]

Pysyvä (2 vuotta asetuksesta/päivityksestä)

Google – Sama kuin edellä

_gat

Käytetään pyyntöjen rajoittamiseen. Rajaa tietojen keräämistä usein käytetyiltä sivustoilta.

10 minuuttia, päättyy itsestään

III MIKSI KÄYTÄMME TIETOJASI?

Seuraavassa on tietoa siitä, miksi käsittelemme keräämiämme henkilötietojasi, sekä siihen liittyvää oikeudellista perustaa. Käsittelemme tietojasi, kun käsittely perusteena on:

III 1. Suostumus, oikeutettu etu tai sopimusta edeltävä velvoite

III 1. 1. Kävijät

Käsittelyn tarkoitus

Oikeudellinen perusta

E-hälytysten ja verkkolähetysten hallinta, markkinointiviestintä, mukaan lukien suoramarkkinointi luvan myöntäneille, rekisterinpitäjän liiketoiminnan kehittäminen ja siihen liittyvä asiakaspalvelun kehittäminen 

Suostumus .

Asiakassuhteen hoitaminen ja kehittäminen, Yhteydenottolomakkeisiin ja kuluttajapalautteisiin vastaaminen

Oikeutettu etu hoitaa yhtiön liiketoimintaa tarkoituksenmukaisesti. 

III 2. Lakisääteinen velvoite

III 2. 1. Kävijät

Käsittelyn tarkoitus

Oikeudellinen perusta

Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen, säännellyt tutkimukset tai riitajutut ja yhtiön suojeleminen vahingon, varkauden, oikeudellisen vastuun, petoksen, väärinkäytöksen tai muun rikkomuksen varalta.

Lakisääteinen velvoite

IV TIETOJESI LUOVUTTAMINEN

IV 1. Kävijät

Luovutamme kävijöistämme keräämäämme tietoa ja tietoa, josta ei tunnista ketään rekisteröityä, rajoituksetta. Sovellettavan lain ja asetusten mukaisesti luovutamme keräämiämme tai antamiasi henkilötietoja tässä käytännössä kuvatusti:

  • alihankkijoille, palveluntarjoajille ja sellaisille ulkopuolisille, joita käytämme tukemaan liiketoimintaamme tai edellä mainittujen toimien hallinnointiin ja tukemiseen ja joita sitovat sopimusvelvoitteet henkilötietojen luottamuksellisuudesta ja jotka käyttävät niitä vain tarkoituksiin, joita varten luovutamme tiedot heille (esim. tietokantaisännöintipalvelujen tarjoajat, kehittäjät tai asiantuntijat)
  • ostajille tai muille oikeudenomistajille sulauttamis-, luopumis-, uudelleen järjestely-, purkamistapauksessa tai muussa yrityksen omaisuuden myynti tai siirtotapauksessa, jos toiminnan jatkamisen vuoksi tai osana konkurssia, selvitystä tai vastaavaa menettelyä yrityksen verkkosivuilla kävijöistä säilytetyt henkilötiedot ovat osa siirtyvää omaisuutta
  • jos meillä on velvoite luovuttaa tai jakaa henkilötietojasi noudattaaksemme lakisääteistä velvoitettamme tai käyttöehtojamme tai muita sopimuksia, mukaan luettuina laskutus- ja keruutarkoitukset, tai turvataksemme yrityksen, asiakkaidemme tai muiden tahojen oikeudet, omaisuuden tai turvallisuuden
  • muihin tarkoituksiin vain suostumuksellasi, jos sovellettavat lait ja asetukset sitä edellyttävät.

V KANSAINVÄLISET HENKILÖTIETOJEN SIIRROT

Kansainvälisillä tiedonsiirroilla tarkoitetaan henkilötietojen siirtoa ETA-alueen ja Sveitsin ulkopuolelle. Bungen kansainvälinen läsnäolo kattaa henkilötietojen siirron muille konsernin yhtiöille tai ulkopuolisille, jotka saattavat sijaita ETA-alueen ja Sveitsin ulkopuolella, mukaan luettuna Yhdysvallat. Bunge varmistaa, että siirrettäessä henkilötietoja valtioihin, joiden tietosuojanormit ovat erilaiset, käytetään asianmukaisia keinoja suojata henkilötiedot riittävällä tavalla, jotta turvataan tällaisten tietojen siirrot sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti. Tietoja voidaan luovuttaa EU:n tietosuoja-asetuksen sallimin tavoin niille Bunge Finlandin yhteistyökumppaneille ja alihankkijoille, jotka toimivat Bunge Finlandin toimeksiannosta ja lukuun Bunge Finlandin verkkopalveluun liittyen. Bungella on käytössään konsernin sisäinen kansainvälinen tiedonsiirtosopimus, joka kattaa kansainväliset tiedonsiirrot Bunge-konsernin sisällä.

VI TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Ellei laki toisin edellytä, yritys hävittää henkilötiedot 1) kun niitä ei enää tarvita tarkoitukseen, johon ne kerättiin tai muutoin käsiteltiin 2) kun peruutat suostumuksesi (kun käsittelyn laillisuus perustui suostumukseesi) eikä käsittelylle ole enää oikeudellista perustaa 3) kun vastustat käsittelyä eikä käsittelylle ole vastustuksen syrjäyttäviä oikeudellisia perusteita 4) kun henkilötietojasi on käsitelty laittomasti 5) kun hävittäminen on tarpeen lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi.

VII MAHDOLLISUUKSIA VALITA, MITEN KÄYTÄMME JA LUOVUTAMME TIETOJASI

Yritämme tarjota sinulle mahdollisuuksia valita, miten käytämme meille antamiasi henkilötietoja. Olemme luoneet mekanismeja tarjotaksemme sinulle seuraavan mahdollisuuden valvoa tietojasi:

  • Evästeasetukset. Voit asettaa selaimesi kieltämään kaikki tai jotkin evästeet tai hälyttämään, kun evästeitä lähetetään. Jos otat evästeet pois käytöstä tai kiellät ne, huomaa, että jotkin osat näistä sivuista eivät toimi kunnolla tai niihin ei pääse.

VIII HENKILÖTIETOIHISI LIITTYVÄT OIKEUTESI

Muistutamme sinua, että voit milloin tahansa käyttää seuraavia oikeuksia:

  • Oikeus saada pääsy henkilötietoihisi, johon kuuluu oikeus saada meiltä vahvistus, onko henkilötietojasi käsitelty vai ei, ja jos on, päästä henkilötietoihin niiden käsittelyyn liittyviin tietoihin.
  • Oikeus henkilötietojesi oikaisemiseen tai poistamiseen mukaan luettuna oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennetyiksi esimerkiksi toimittamalla lisätietoja, sekä joitain oikeuksia pyytää poistamaan henkilötietojasi ilman aiheetonta viivytystä.
  • Oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä tarkoittaa, että rajoitetaan henkilötietojesi käsittelyn jatkaminen joissain oloissa (esim. kun kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, käsittely on laitonta, henkilötietojasi ei enää tarvita käsittelytarkoituksiin tai olet muutoin kieltänyt automatisoituun henkilökohtaiseen päätöksentekoon liittyvän käsittelyn).
  • Henkilötietojesi käsittelyn vastustamisoikeus, kun henkilötietojasi käsitellään suoramarkkinointitarkoituksiin, kun käsittely on tarpeen yleisen edun tarkoituksessa tai kun käsittely on tarpeen yrityksen tai jonkun ulkopuolisen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, ellemme osoita nämä edut syrjäyttäviä pakottavia oikeutettuja perusteita käsittelylle.
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen tarkoittaa oikeuksia saada henkilötietojasi siirretyksi meiltä toiselle rekisterinpitäjälle.
  • Oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, kun tietojen käsittely perustuu suostumukseesi.
  • Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Kaikki edellä mainittuihin oikeuksiin liittyvät pyynnöt voit tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: BEU.RAS.Dataprotection@bunge.com.

IX TIETOTURVA

Olemme ottaneet käyttöön toimia, jotka on suunniteltu suojaamaan henkilötietojasi vahingossa tapahtuvalta katoamiselta ja luvattomalta tunkeutumiselta, käytöltä, muuttamiselta ja julkistamiselta:

IX 1. Kävijät

  • identiteetin- ja pääsynhallinnan järjestelmä (IAM)
  • tunnistautuminen tapahtuu SSH-ohjelmiston avainparilla.
  • pääsyn valvonnan seuranta lokihallinnalla, jossa kaikki kirjautumiset tallentuvat palvelimen lokiin.
  • reaaliaikainen uhkien hallinta ja niihin vastaaminen, myös tarvittaessa eskaloitumiset ja doopin SLA:n puitteissa tapahtuva valvonta
  • Useat virheelliset kirjautumisyritykset estetään palomuurilla automaattisesti. Palveluissa käytetään Linux palomuuriohjelmistoa ja tarvittaessa palveluissa pystytään ottamaan käyttöön myös kolmannen osapuolen suodatusta (esim. DDoS suodatus).

X ULKOPUOLISTEN VERKKOSIVUT

Verkkosivuillamme voi olla linkkejä tai viittauksia muille verkkosivuille, joihin valvontamme ei yllä (esim. facebook.com/bunge, linkedin.com/company/bunge, etc.). Huomaa, ettei tämä tietosuojakäytäntö koske niitä verkkosivuja. Yritys kehottaa sinua lukemaan niiden linkitettyjen tai viitattujen verkkosivujen tietosuojaselosteet ja ehdot, joilla vierailit. Nämä ulkopuolisten verkkosivut lähettävät omia evästeitään ja muita jäljitysvälineitään, kirjaavat IP-osoitteesi ja keräävät muulla tavoin tietoa tai pyytävät henkilötietoja. Yritys ei valvo eikä ole vastuussa siitä, mitä ulkopuoliset tekevät verkkosivujensa kanssa tai kuinka ne käsittelevät henkilötietojasi. Noudata varovaisuutta ja lue tietosuojakäytännöt, jotka julkaistaan kaikilla ulkopuolisten verkkosivuilla, niin saat lisätietoja. 

XI ALLE 16-VUOTIAAT LAPSET

Verkkosivujamme ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille eikä yritys tietoisesti kerää tai käytä mitään alle 16-vuotiaiden lasten henkilötietoja. Kukaan alle 16-vuotias ei saa antaa mitään tietoja verkkosivuillamme tai -sivuillemme. Jos tietoomme tulee, että olemme keränneet tai saaneet alle 16-vuotiaiden lasten henkilötietoja, poistamme ne tiedot. Jos uskot, että meillä saattaa ole jotain tieoja alle 16-vuotiaasta lapsesta tai lapselta, ota yhtyettä meihin:  BEU.RAS.Dataprotection@bunge.com

XII. TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖMME TARKISTUKSET

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä käytäntöä milloin vain. Kaikki tekemämme muutokset julkaistaan tällä sivulla. Jos teemme olennaisia muutoksia siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi, ilmoitamme siitä verkkosivuillamme erillisellä verkkosivujen tietosuojakäytäntöä koskevalla bannerilla. Tämän käytännön viimeisin tarkistuspäivä näkyy sivun ylälaidassa.

XIII. REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSTIEDOT

Tämän verkkosivuston rekisterinpitäjä on Bunge Finland Oy, PL 400 (Raisionkaari 55), 21201 Raisio.

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä ja yksityisyyden suojakäytännöistämme, ota yhteyttä meihin: BEU.RAS.Dataprotection@bunge.com