Teriyaki-marinoitua kanaa ja inkivääri-kasvisriisiä



Keiju Juoksevasta, soijasta ja mirinistä sekoitettu teriyaki-marinadi sopii erinomaisesti kasvisproteiineille, kanalle, lihalle ja kasviksillekin. Tässä ohjeessa teriyaki-marinoidun kanan lisäkkeeksi keitetään riisiä inkivääriliemessä.
Marinadi(10) Annoskoko: 0,330 kg |
|
0,005 kg
|
punaista chiliä
|
0,005 kg
|
valkosipulia
|
0,005 kg
|
raastettua inkivääriä
|
0,200 kg
|
soijaa
|
0,200 kg
|
miriniä
|
0,080 kg
|
ruokosokeria
|
0,100 kg
|
Keiju Caterin Juoksevaa 1,75 l
|
1,500 kg
|
broilerin rintafileetä
|
Inkivääririisi(10) Annoskoko: 0,330 kg |
|
0,500 kg
|
pitkäjyväistä riisiä
|
0,020 kg
|
raastettua inkivääriä
|
suolaa
|
|
0,100 l
|
Limen mehua
|
0,050 l
|
miriniä
|
Lisäksi(10) Annoskoko: 0,330 kg |
|
0,500 kg
|
Bimi-parsaa
|
Valmistusohje
Hienonna chili sekä valkosipuli ja raasta inkivääri. Lisää kaikki marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä ja lisää broilerfileiden päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia.
Keitä riisi suolalla ja inkiväärillä maustetussa vedessä. Valuta ylimääräinen neste pois ja lisää joukkoon limen mehu ja mirini.
Paista broilerit pannulla juoksevassa margariinissa ja laita uunivuokaan. Lisää joukkoon marinadi kastikkeeksi. Kypsennä broilerit loppuun 180-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 75 astetta (n. 10 min).
Paista Bimi-parsat kevyesti pannulla tai höyrytä. Tarjoile parsat teriyaki-kanan ja inkivääririisin kanssa.