Sitruuna-mansikkakakku



Mehevä kakkupohja valmistuu kätevästi Keijun Juoksevalla margariinilla. Mausta kakkupohja sitruunalla ja vaniljalla ja koristele kesän raikkain mansikkakakku tuoreilla marjoilla ja kukilla.
Kakkupohja:(10) Annoskoko: 0,250 kg |
|
0,250 kg
|
kananmunaa
|
0,250 kg
|
sokeria
|
0,010 kg
|
vaniljasokeria
|
0,200 kg
|
vehnäjauhoja
|
0,015 kg
|
leivinjauhetta
|
0,150 kg
|
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
|
0,050 kg
|
sitruunan mehua ja kuorta
|
Voiteluun(10) Annoskoko: 0,250 kg |
|
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
|
|
korppujauhoja
|
|
Kostutus(10) Annoskoko: 0,250 kg |
|
0,050 kg
|
sitruunan mehua
|
0,020 kg
|
sokeria
|
0,020 kg
|
vettä
|
Täyte ja kuorrutus(10) Annoskoko: 0,250 kg |
|
0,800 l
|
kermaa
|
0,150 kg
|
sokeria
|
0,005 kg
|
vaniljasokeria
|
0,200 kg
|
maitorahkaa
|
0,400 kg
|
mansikkahilloa
|
Pinnalle(10) Annoskoko: 0,250 kg |
|
0,500 kg
|
mansikoita
|
syötäviä kukkia
|
|
tuoretta minttua
|
|
sitruunaa
|
Valmistusohje
Vatkaa kananmunat ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi puolet jauhoseoksesta muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti käännellen. Sekoita loput ainekset siten, että kaadat vuorotellen juoksevaa margariinia ja siivilöit joukkoon lisää jauhoseosta sekä sitruunan mehua ja kuorta.
Voitele 24 cm kokoinen kakkuvuoka juoksevalla margariinilla ja laita vuokaan korppujauhoja. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 40 minuuttia.
Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta kerrokset sitruunamehu-sokeri-vesiseoksella. Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää joukkoon maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää kakkupohjille täytteeksi mansikkahilloa ja kermavaahtoa ja kokoa kerrokset. Levitä loput kermavaahdot kauttaaltaan kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla, syötävillä kukilla, mintulla ja sitruunan siivuilla.