Sitruuna-mansikkakakku

90 min
10
Sitruuna-mansikkakakku

Mehevä kakkupohja valmistuu kätevästi Keijun Juoksevalla margariinilla. Mausta kakkupohja sitruunalla ja vaniljalla ja koristele kesän raikkain mansikkakakku tuoreilla marjoilla ja kukilla.


Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,250 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Kakkupohja:

(10)
Annoskoko: 0,250 kg
0,250
kg
kananmunaa
0,250
kg
sokeria
0,010
kg
vaniljasokeria
0,200
kg
vehnäjauhoja
0,015
kg
leivinjauhetta
0,150
kg
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
0,050
kg
sitruunan mehua ja kuorta

Voiteluun

(10)
Annoskoko: 0,250 kg
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
korppujauhoja

Kostutus

(10)
Annoskoko: 0,250 kg
0,050
kg
sitruunan mehua
0,020
kg
sokeria
0,020
kg
vettä

Täyte ja kuorrutus

(10)
Annoskoko: 0,250 kg
0,800
l
kermaa
0,150
kg
sokeria
0,005
kg
vaniljasokeria
0,200
kg
maitorahkaa
0,400
kg
mansikkahilloa

Pinnalle

(10)
Annoskoko: 0,250 kg
0,500
kg
mansikoita
syötäviä kukkia
tuoretta minttua
sitruunaa

Valmistusohje

Vatkaa kananmunat ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi puolet jauhoseoksesta muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti käännellen. Sekoita loput ainekset siten, että kaadat vuorotellen juoksevaa margariinia ja siivilöit joukkoon lisää jauhoseosta sekä sitruunan mehua ja kuorta.
Voitele 24 cm kokoinen kakkuvuoka juoksevalla margariinilla ja laita vuokaan korppujauhoja. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 40 minuuttia.

Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta kerrokset sitruunamehu-sokeri-vesiseoksella. Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää joukkoon maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää kakkupohjille täytteeksi mansikkahilloa ja kermavaahtoa ja kokoa kerrokset. Levitä loput kermavaahdot kauttaaltaan kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla, syötävillä kukilla, mintulla ja sitruunan siivuilla.