Ruiskuorrutettu raparperikirjolohi
Ainekset(10) Annoskoko: 0,180 kg |
|
1,5 kg
|
kirjolohifileetä
|
3 tl
|
suolaa
|
4 dl
|
raparperipaloja
|
3 tl
|
raastettua tuoretta inkivääriä
|
2 tl
|
sambal oelek -chilitahnaa
|
4 rkl
|
juoksevaa hunajaa
|
4 rkl
|
soijakastiketta
|
1 kpl
|
Kultasula 1/2 GN -ruisperunataikinalevy
|
Voiteluun(10) Annoskoko: 0,180 kg |
|
Keiju Paistis rypsiöljyvalmiste
|
|
Pinnalle(10) Annoskoko: 0,180 kg |
|
kevätsipulia
|
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi annospaloiksi (annoskoko n 150 g) ja aseta ne voideltuun vuokaan.
2. Sirottele lohipalojen pinnalle suolaa, laita jääkaappiin
3. Paloittele raparperit ohuiksi viipaleiksi
4. Sekoita raparperin joukkoon inkivääri raaste, chilitahna, hunaja ja soija
5. Levitä seos lohipalojen pintaan
6. Kauli Kultasula ruisperunataikina n 0,5 cm ohueksi. Ota taikinasta n 2 cm levyisiä suikaleita. Aseta niitä kauniisti lohipalojen päälle missä on jo raparperiseos
7. Kypsennä 150 C kiertoilmauunissa noin 15 – 20 minuuttia
8. Koristele kevätsipulirenkailla