Porkkanapyörykät ja naattipestoa



Kesän porkkananaateista valmistuu herkullinen pesto rapeille porkkanapyöryköille. Näin pystyt hyödyntämään kaiken naattiporkkanoista ja ruokahävikki pienenee.
Ainekset:(10) Annoskoko: 0,270 kg |
|
0,600 kg
|
porkkanaraastetta
|
0,100 kg
|
sipulia
|
0,600 kg
|
porkkanasosetta
|
0,200 kg
|
korppujauhoja
|
0,010 kg
|
Valkosipulimurskaa
|
0,300 kg
|
kananmunaa
|
0,100 kg
|
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
|
0,004 kg
|
kuivattua timjamia
|
0,004 kg
|
mustapippuria
|
0,002 kg
|
suolaa
|
Pinnalle(10) Annoskoko: 0,270 kg |
|
0,050 kg
|
korppujauhoja
|
0,050 kg
|
seesaminsiemeniä
|
Paistamiseen(10) Annoskoko: 0,270 kg |
|
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
|
|
Naattipesto(10) Annoskoko: 0,270 kg |
|
0,050 kg
|
porkkanan naatteja
|
0,050 kg
|
basilikaa
|
0,005 kg
|
valkosipulia
|
0,300 kg
|
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
|
0,100 kg
|
hasselpähkinärouhetta
|
0,060 kg
|
sitruunamehua
|
0,100 kg
|
parmesanraastetta
|
Valmistusohje
Ota naatit talteen pestoa varten ja raasta porkkanat. Hienonna sipuli. Sekoita kaikki porkkanapyöryköiden ainekset keskenään ja laita massa kylmään hetkeksi, jotta pyöryköitä on helpompi muotoilla. Muotoile massa pieniksi pyöryköiksi ja kieritä pyörykät korppujauho-seesaminsiemenseoksessa. Paista porkkanapyörykät rapeiksi pannulla juoksevassa margariinissa.
Ryöppää naatit kiehuvassa vedessä. Lisää kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi pestoksi. Juoksevasta margariinista valmistettu pesto on parhaimmillaan hieman lämmitettynä.