Porkkanapyörykät ja naattipestoa

60 min
10
Porkkanapyörykät ja naattipestoa

Kesän porkkananaateista valmistuu herkullinen pesto rapeille porkkanapyöryköille. Näin pystyt hyödyntämään kaiken naattiporkkanoista ja ruokahävikki pienenee.


Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,270 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Ainekset:

(10)
Annoskoko: 0,270 kg
0,600
kg
porkkanaraastetta
0,100
kg
sipulia
0,600
kg
porkkanasosetta
0,200
kg
korppujauhoja
0,010
kg
Valkosipulimurskaa
0,300
kg
kananmunaa
0,100
kg
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
0,004
kg
kuivattua timjamia
0,004
kg
mustapippuria
0,002
kg
suolaa

Pinnalle

(10)
Annoskoko: 0,270 kg
0,050
kg
korppujauhoja
0,050
kg
seesaminsiemeniä

Paistamiseen

(10)
Annoskoko: 0,270 kg
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l

Naattipesto

(10)
Annoskoko: 0,270 kg
0,050
kg
porkkanan naatteja
0,050
kg
basilikaa
0,005
kg
valkosipulia
0,300
kg
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
0,100
kg
hasselpähkinärouhetta
0,060
kg
sitruunamehua
0,100
kg
parmesanraastetta

Valmistusohje

Ota naatit talteen pestoa varten ja raasta porkkanat. Hienonna sipuli. Sekoita kaikki porkkanapyöryköiden ainekset keskenään ja laita massa kylmään hetkeksi, jotta pyöryköitä on helpompi muotoilla. Muotoile massa pieniksi pyöryköiksi ja kieritä pyörykät korppujauho-seesaminsiemenseoksessa. Paista porkkanapyörykät rapeiksi pannulla juoksevassa margariinissa.

Ryöppää naatit kiehuvassa vedessä. Lisää kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi pestoksi. Juoksevasta margariinista valmistettu pesto on parhaimmillaan hieman lämmitettynä.