Kardemummakierrepullat pähkinätäytteellä



Keijun Juokseva margariini tekee leipomisesta helppoa! Nämä herkulliset kierrepullat täytetään pekaanipähkinätahnalla.
Pullataikina(10) Annoskoko: 0,100 kg |
|
0,250 l
|
maitoa
|
0,005 kg
|
kuivahiivaa
|
0,005 kg
|
kardemummaa
|
0,100 kg
|
sokeria
|
0,0005 kg
|
suolaa
|
0,450 kg
|
vehnäjauhoja
|
0,050 kg
|
kananmunaa
|
0,100 kg
|
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
|
Pähkinätäyte(10) Annoskoko: 0,100 kg |
|
0,150 kg
|
pekaanipähkinöitä
|
0,050 kg
|
sokeria
|
0,075 kg
|
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l
|
Pinnalle(10) Annoskoko: 0,100 kg |
|
0,050 kg
|
kananmunaa
|
0,020 kg
|
pekaanipähkinöitä
|
Valmistusohje
Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, sokeri ja suola. Lisää joukkoon osa jauhoista, kananmuna ja juokseva margariini. Lisää viimeiseksi loput jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota taikinaa 30 min ja kauli jauhotetulla alustalla tasaiseksi n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi.
Laita pähkinät ja sokeri tehosekoittimeen. Lisää juokseva margariini ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes saat tasaisen tahnan.
Levitä pähkinätahna taikinalevylle ja kieritä taikina pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla kymmeneen osaan ja laita leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin. Anna pullien kohota n. 20 minuuttia ja voitele pinta kananmunalla. Ripottele päälle murennettuja pekaanipähkinöitä.
Paista kierrepullat 180-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.