Kardemummakierrepullat pähkinätäytteellä

30 min + kohotus
10
Kardemummakierrepullat pähkinätäytteellä

Keijun Juokseva margariini tekee leipomisesta helppoa! Nämä herkulliset kierrepullat täytetään pekaanipähkinätahnalla.


Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,100 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Pullataikina

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
0,250
l
maitoa
0,005
kg
kuivahiivaa
0,005
kg
kardemummaa
0,100
kg
sokeria
0,0005
kg
suolaa
0,450
kg
vehnäjauhoja
0,050
kg
kananmunaa
0,100
kg
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l

Pähkinätäyte

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
0,150
kg
pekaanipähkinöitä
0,050
kg
sokeria
0,075
kg
Keiju Catering Juoksevaa 1,75 l

Pinnalle

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
0,050
kg
kananmunaa
0,020
kg
pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, sokeri ja suola. Lisää joukkoon osa jauhoista, kananmuna ja juokseva margariini. Lisää viimeiseksi loput jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota taikinaa 30 min ja kauli jauhotetulla alustalla tasaiseksi n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi.

Laita pähkinät ja sokeri tehosekoittimeen. Lisää juokseva margariini ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes saat tasaisen tahnan.

Levitä pähkinätahna taikinalevylle ja kieritä taikina pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla kymmeneen osaan ja laita leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin. Anna pullien kohota n. 20 minuuttia ja voitele pinta kananmunalla. Ripottele päälle murennettuja pekaanipähkinöitä.

Paista kierrepullat 180-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.