Bunge Food Service mukana juhlimassa 70-vuotiasta suomalaista kouluruokailua

Suomalainen kouluruokailu on laajalti maailmalla ihasteltu  sosiaalinen ruokainnovaatio, joka luo tasa-arvoista perustaa oppilaiden kasvulle ja kehitykselle sekä edistää terveellisiä ravitsemustottumuksia myös myöhemmässä elämässä. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Suomessa siirryttiin lakisääteiseen kouluruokailuun. Ensimmäisen aloitteen asiasta tosin teki Miina Sillanpää jo vuonna 1925.

Bunge Food Service on omalta osaltaan mukana tukemassa juhlavuoden kampanjaa, jossa Ammattikeittiöosaajat ry toteuttaa suomalaisesta kouluruokailusta vuonna 2018 kertovan juttusarjan sekä ammattilaisille ja ravitsemisalan opiskelijoille suunnatun ideointikilpailun.  Kilpailun aiheena on tulevaisuuden koululounas. Millaista kouluruokaa tarjotaan vaikkapa kymmenen vuoden kuluttua?

 

Kilpailutehtävänä on suunnitella tulevaisuuden koululounas seka- ja kasvisruokavaliota noudattaville koululaisille. Tarkemmat ohjeet ja säännöt löytyvät täältä.

Kilpailutöiden arviointiin osallistuu peruskoulun kotitalousopetuksen oppilaita ja ravitsemisalan ammattilaisia sekä ideointikilpailun yhteistyökumppaneita. Voittaja julkistetaan Ammattikeittiöosaajat ry:n syysseminaarissa 2018, jossa voittajatiimi myös palkitaan tuhannen euron kannustusstipendillä.

Kilpailu on käynnissä 9.1.–28.4.2018.