Mansikka sitruuna -juustokakku

10
Mansikka sitruuna -juustokakku

Annosten määrä: 10 Annosta
Annoskoko:
0,100 Kilogrammaa

Muuta annoskokoa tai määrää

Ainekset

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
1
kpl
Kultasula 1/2 GN -murotaikinalevy

Voiteluun

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
Keiju vuokaspray

Täyte

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
0,2
kg
tuorejuusto, sitruuna (Viola)
0,125
kg
maitorahkaa
0,050
kg
valkosuklaata
0,1
l
Kuohukermaa
0,75
dl
sokeria
3
kpl
liivatelehteä
0,075
kg
mansikoita

Kiille

(10)
Annoskoko: 0,100 kg
1,25
dl
mansikkamehua
2
kpl
liivatelehteä
1
rkl
(15 ml) sokeria

Valmistusohje

1. Painele voideltuun irtopohjavuokaan murotaikinalevy (hyvin myös reunoille), paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kun tulee uunista pois, anna jäähtyä liinan alla
2. Tee täyte: Liota liivatelehtiä 8 min kylmässä vedessä, ota pois vedestä
3. Sekoita keskenään vaahdotettu kerma, sitruuna tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa, sokeri, rahka ja mansikka kuutiot (voit myös paseerata)
4. Ota vähän kermaa (1/4 dl) kattilaan kuumenna ja lisää liotetut liivatteet joukkoon
5. Kaada hyvin sekoittaen liivateseos muun massan joukkoon
6. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle
7. Tasoita pinta tasaiseksi. Laita kakku kylmään hyytymään (n 1-2 tuntia)
8. Tee Kiille; liota liivatelehtiä 8 min kylmässä vedessä, ota pois vedestä
9. Laita mehu ja sokeri kattilaan, kuumenna. Lisää liivatteet
10. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä noin tunti
11. Leikkaa paloiksi ja tarjoile